Американските власти пристъпват към отваряне на страната“ – постепенна отмяна на санитарните

...
Американските власти пристъпват към отваряне на страната“ – постепенна отмяна на санитарните
Коментари Харесай

Тръмп обяви план в три фази за отмяна на ограниченията

Американските управляващи пристъпват към „ отваряне на страната “ – постепенна анулация на санитарните ограничавания, въведени поради новия ковид. Това разгласи на брифинг президентът Доналд Тръмп. Той обнародва проект за поетапно облекчение на карантината, който се състои от три етапи. Меркитке в него са разчетени по този начин, че да се обезпечи отбрана на най-уязвимите групи като в това време разрешава на военните, както и на „ необикновено надарените “ групи от популацията да си правят работата - нещо, в което никой не е по-добър от нас, съобщи Доналд Тръмп. Планът, показан от президента, включва съответни указания за следене на заболеваемостт, провеждането на тестове, метода на работа на лечебните заведения, спазването на санитарно-хигиенните условия, въведени по-рано. В него е взета поради и обстановка, при която коронавирусът може да се върне през есента, сподели Тръмп.  Важно е освен, че рестриктивните мерки могат да се анулират поетапно, само че и че се дава опция на управляващите във всеки обособен щат да преценят по кое време да подхващат съответната крачка, акцентира американският президент.

В последната седмица, на към 30% от територията на Съединени американски щати не са регистрирани нови случаи на заразяване с коронавирусна зараза, уточни той и разяснява данните по този начин: „ Нашите специалисти споделят, че кривата [честота] се изравнява, пикът на новите случаи изостава допълнително от 850 региона.

„ Въз основа на последните данни, нашият екип от специалисти в този момент е склонен, че можем да открием идващия фронт в нашата война. Точно това вършим: преоткриваме страната си и това би трябвало да се направи - Америка желае да се отвори, американците желаят да се отворят “, изясни Тръмп решението да се задейства проектът за последователно възкръсване на стопанската система на страната..

„ Както приказвам от известно време, прекъсването на работата (на предприятията) на общонационално равнище не е стабилно и дълготрайно решение. За да защитим здравето на нашите жители, ние също по този начин би трябвало да защитим здравето и действието на нашата стопанска система. В дълготрайна вероятност едното без другото е невероятно “, уверен е Тръмп.

„ За да доставим храна и медицински консумативи, се нуждаем от работеща стопанска система. И желаеме тя да работи още веднъж доста, доста скоро. И тъкмо това ще се случи. Мисля, че ще стартира същински [икономически] взрив “, счита американският президент.

Здравите американци в този момент ще могат да се върнат на работа, доколкото го разрешават събитията, означи Тръмп, само че и предизвести, че в процеса на унищожаване на санитарните ограничавания жителите би трябвало да продължат да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване и да останат вкъщи при положение, че не се усещат добре.

Според информацията на Университета " Джонс Хопкинс ", който прави калкулации въз основата на сведения от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 667 хиляди случая на заразяване с ковид. Починалите са повече от 32 хиляди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР